Vielä tälle päivälle

Vielä tulee tekstiä!

Värjäsin vuoden verran, äitini avustuksella, samalla värillä (pisin aika kun mikään väri on pysynyt samana!) . Voin sanoa, ne hetket kun joku toinen laittaa väriä sun päähäs, ne on aivan mahtavia. Sen takia varmaan olisi mukavampi käydä kampaajalla kun saa päähieronnan samalla.. Mutta jatkuu: kuparin jälkeen löysin uuden suosikkini, tummanpunaisen, missä sitten en pysynytkään kuin puoli vuotta. Sen jälkeen on tullut säännöllisesti mentyä väri ympyrää ympäri, paitsi vihreä ja sininen. Yksi väri pysyy max puoli vuotta päässä ja sen jälkeen kyllästyn, eli tässä on tullut näiden 15 vuoden sisällä värjättyä kotona ”muutaman” kerran. Mutta onneksi on tullut maskit!

Maskeja olen käyttänyt ylläpitämään värejä siitä asti kun ne tulivat perus ruokakauppoihin, myös kokeillut eri värejä huvikseni niillä. Punaisen (suosikkini) ylläpito ei ole enää mahdotonta, jipii, kiitos maskien. Yksi asia maskeista: jos sinulla on vaalea hiusväri, niin älä missään nimessä kokeile liian tummaa maskia! Ei muuten lähde helposti pois, kokemuksen sana.

Kotivärjäyksestä yleistä:

1. Älä odota täydellistä sillä lopputulos riippuu monesta eri asiasta mm veden laadusta, omasta väristä, ja (usko tai älä) myös hormoneistasi!

2. Kannattaa olla joustava värien merkistä, sillä tietyssä vaihteessa vuotta voi olla ettei hiuslaatuusi enään käy se sama tuttu merkki, käynyt useasti.

3. Värinpoisto rasittaa normaalia suomalaista hiusta yllättävän paljon, joten muista kosteutus. Tai no,  muista aina kosteutus riippumatta hiuslaadustasi!  Ja kyllä, toisen värin voi laittaa päälle oman kokemuksen pohjalta vaikka heti, siitäkin on eri uskomuksia.

4. Opettele ensin värjäämään hiusten takaosa, käy värjäys meinaan paljon helpommin. Siitä siirryt sivuille ja lopulta etuosaan. MUISTA värjätä latvoista aloittaen, kaiken lopuksi tulee vasta tyvi! Näin vältyt monen tekemältä mokalta, jolloin tyvi on eri värinen kuin loput hiuksista.

5. Juurikasvun värjäyksessä värjää useimmiten vain juurikasvu eikä koko pituuksiin. Harvemmin joutuu pituuksia uudelleen värjäämään, ja silloin sinulle ei kerry turhaa paksua kerrosta latvoihin. Itse käytän harvapiikkistä kampaa auttamaan käsittelyssä.

Huh! Olikohan siinä tärkeimmät tältä erää? Toivotaan näin, sillä nyt pitää käydä huuhtelemassa ylimääräinen väri pois hiuksista, tulee taas tummanpunainen mustan jälkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *